Despre noi


Kids Go Tech este o asociaţie non-profit care a luat naştere din dorinţa de a dărui ceva comunităţii şi de a schimba în mai bine viaţa şi destinele copiilor. Ştim că uneori viața unui copil poate fi grea, indiferent că trăiește în România sau în altă țară, iar de multe ori condiția socială a părinților (în cazul fericit în care aceștia există) este un dar care afectează evoluția copilului încă din primii ani de viață, ca o predestinare.

Am înființat asociația Kids Go Tech pentru a nu mai lasa condiţia socială a familiei în care un copil se naşte să determine viitorul acestuia. Astfel prin abilitatea de a gândi creativ, de a raționa sistematic și de a lucra organizat într-o echipă – abilități pe care copiii le deprind la finalul cursurilor de programare – aceștia dezvoltă aptitudini esenţiale pe care societatea modernă le presupune, îşi formează o perspectivă nouă și descoperă că încrederea în sine schimbă vieți.

Kids Go Tech este o organizație non-profit care oferă în mod gratuit cursuri informale de programare copiilor, cursuri special adaptate pentru nivelul lor de percepție. De asemenea, Kids Go Tech își propune, prin toate acțiunile sale, să scadă abandonul școlar.

Kids Go Tech le oferă cursuri de programare copiilor intre 7 şi 14 ani. Scopul este acela de a-i ajuta pe tinerii să cunoască noțiuni elementare de programare, un domeniu atât de promițător, în prezent, dar și în viitor, dar și să-i încurajeze pe acești copii să devină autodidacți. Cei aflați în spatele acestui proiect sunt voluntari, care activează în diverse domenii, mânați de dorința de a schimba în bine lumea în care trăiesc.

Un copil care nu poate să meargă la școală e condamnat la sărăcie, e lipsit de apărare în fața tentațiilor delicvenței și are toate șansele să își ducă viața în condiții mizere, la marginea societății. Este o realitate și este copleșitoare: peste 120 de milioane de copii din toată lumea ajung în fiecare an în situația tristă de a nu fi înscriși în instituții de învățământ sau ajung să abandoneze școala.

Proiectul Kids Go Tech își propune să le dea o șansa tuturor copiilor care isi doresc sa exploreze domeniul programarii. Vom fi alături de ei şi le vom oferi o iniţiere în domeniul IT, un domeniu care va sta la baza multor meserii ale viitorului.

O organizație implicată în viața comunității poate să îi influențeze evoluția, prin dezvoltarea de programe și acţiuni la care să aibă acces cât mai mulți copii In prezent, avem peste 120 de copii care participa, iar de-a lungul anilor, mai mult de 400 de copii au "absolvit" atelierele noastre .


Ne bazăm pe un sfat simplu, dar de impact: “Nu umări să fii parte din proiecte sigure. Fă o schimbare în problemele care apasă cu adevărat societatea”. Prin intermediul Kids Go Tech dorim să aducem o schimbare în viața copiilor, cu sau fără posibilităti, oferind șansa de a avea o primă interacțiune cu mediul IT și noțiunile de programare.

Asociația Kids Go Tech susține educația și luptă împotriva abandonului școlar. Credem că accesul la educație ar salva destinul multor copii, asigurându-le premisele pentru o viață mai bună.

Credem în puterea exemplului și în motivație. Copiii trebuie motivați să-și dorească să învețe cât mai multe, să frecventeze instituțiile de învățământ și să-și dovedească lor înșiși că pot să-și depăsească propriile limite sociale. Susținem și investim timpul nostru în capacitatea tinerilor de a fi autodidacți și de a se dezvolta permanent. Credem în altruism, iar dorința de a ajuta este cea mai bună motivație a noastră, a celor implicați în proiectul Kids Go Tech.

Misiunea noastra


Misiunea pe care ne-o asumăm este să dezvoltăm proiecte sustenabile, să contribuim la dezvoltarea personală și profesională a copiilor, prin asigurarea accesului la educație în domeniul IT, indiferent de etnie, rasă, sex, origini sociale, religie etc. Educația este motorul societății și toată societatea civilă ar trebui să se implice în acțiuni care susțin educația.
A te implica în educația unui tânăr înseamnă a arăta că-ți pasă de viitorul acestei țări.
Ne asumăm implicarea totală în tot ce înseamnă organizarea de cursuri informale de programare, pe care le oferim gratuit copiilor. Cursurile vor fi adaptate special nivelului lor de percepție. Credem că nicio investiție și nici un efort nu sunt prea mari atunci când scopul este atât de înalt.
Să ajuți un copil să își deseneze un drum armonios în viață este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem face în această lume.

Valorile care ne ghideaza pasii

Comunicarea

Tot ceea ce facem poate fi îmbunătățit, tot ajutorul pe care îl oferim copiilor beneficiari poate fi sporit. Suntem deschiși la cooperare, la dialog cu membrii comunității în care vrem să investim. Viitorul tinerei generații se află în mâinile celor care decid acum, fie că este vorba de autorități, de societatea civilă sau de cetățeanul de rând, așa încât orice schimb de idei și orice parteneriat le poate aduce mai multe șanse copiilor.

Egalitatea de sanse

În viziunea noastră, accesul la educație este un drept fundamental, fără de care societatea nu poate evolua și nu ar trebui să fie îngrădit de condiția socială a copilului. Ne angajăm să luptăm împotriva acestor probleme și să atragem parteneri care ne îmbrățișează principiile.

Responsabilitatea

Ne angajăm să oferim sprijin real și de durată copiiilor care ne calca pragul. Reușita primilor pași este o misiune pe care ne-o asumăm, cu toate greutățile pe care le implică.

Creativitatea

Suntem continuu în căutare de idei sau noi modalităţi de a ne atinge obiectivele propuse, în vederea obţinerii unor soluții sustenabile pentru și alături de elevii implicați. Încurajăm originalitatea, dar și autenticitatea și ne dorim ca toate activitățile în care ne implicăm noi, ca asociație, dar și beneficiarii și partenerii noștri să se deruleze sub auspiciile imaginației și a spiritului liber. ”Orice copil este creativ. Problema este cum îl faci să rămână așa și când crește!” - Picasso

Cooperarea și parteneriatul

Este necesară implicarea întregii comunități pentru a dezvolta proiecte sustenabile, cu un impact real în viitorul copiilor, de aceea asociația Kids Go Tech crede în alianța dintre ONG-uri, sectorul public și mediul privat. În acest sens, ne vom arăta întotdeauna disponibilitatea de a încheia colaborări cu alte instituții și organizații.